Es constitueix el nou Consell d'Infants de Calaf 2021-2022

Divendres, 26 de març de 2021 a les 00:00
L'acte va ser telemàtic i es van fer els relleus dels membres sortints i entrants. A l'acte hi va assistir la regidora de Participació Ciutadana, Mercè Biosca, qui va destacar la importància de la visió que tenen els infants sobre el municipi i la realitat que els envolta

El dijous 25 de març, es va celebrar l'acte de constitució del Consell Municipal d'Infants del 2021-2022. El Consell d'Infants és un òrgan de participació ciutadana, de caràcter consultiu, format per nens i nenes de 10 a 12 anys que estudien 5è i 6è de primària a l'Escola Alta Segarra. Aquest any també n'han continuat formant part alumnes de 1r d'ESO de l'INS, ja que s'ha vist prorrogat per culpa de la pandèmia.

Les tres membres sortints, alumnes ja de l'Institut Alexandre de Riquer, van ser Kadidjatou Diallo, Clàudia Muñoz Rubies i Greta Sarri Bujons. En el seu discurs de comiat van manifestar que els havia agradat molt haver estat aquests dos anys membres del Consell d'Infants perquè han pogut opinar i fer coses pel poble i a més, també han donat l'oportunitat a què altres nenes i nenes hagin pogut parlar.

Per part de l'Escola Alta Segarra, Núria Vilaseca Sarri, Àlex Andronache i Judit Oliva Martínez van ser les persones que van assumir el relleu i s'afegeixen al nou Consell d'Infants. "Ens fa molta il·lusió millorar el poble de Calaf, poder debatre i explicar les nostres idees (...).Tenim ganes de començar a treballar i ens agradarà escoltar a la gent (...). Serem sincers amb tot el que pensem", van ser algunes de les paraules que van pronunciar als seus discursos. 

Mercè Biosca, regidora de Participació Ciutadana, va agrair-los la tasca desenvolupada en quant a l'aportació de noves propostes que el consistori ha tingut en compte. A més, també va animar les membres sortints, a sumar-se al nou Consell de Joves que s'està impulsant enguany.

Amb aquests canvis doncs, l'actual Consell d'Infants estarà format per Jacob Gras Batlle, Somaia Afquir Badaoui i Elna Fonoll Colell - membres que es mantenen - i Núria Vilaseca Sarri, Àlex Andronache i Judit Oliva Martínez - nous membres entrants-.

Marc Galceran, Cap d'Estudis de l'Escola Alta Segarra, i les tècniques de Joventut, Marina Duocastella, i Educació, Solenn Lamour, de l'Ajuntament de Calaf, van acompanyar els alumnes en l'acte de constitució. 

 

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:58

Imatges