L’Ajuntament de Calaf renova el Segell Infoparticipa a la transparència municipal i qualitat informativa

Dimarts, 16 d'abril de 2024 a les 00:00

La web institucional ha obtingut un 85% d’indicadors positius, quatre punts per sobre de l’edició passada

L’Ajuntament de Calaf ha revalidat per cinquè any consecutiu el Segell Infoparticipa que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que valora la transparència i qualitat informativa del seu web municipal, www.calaf.cat.

Enguany, la puntuació obtinguda s’ha enfilat fins a un 85% del compliment dels indicadors analitzats, assolint així la segona millor dada des que el municipi participa de l’avaluació. En total, s’han atès 44 dels 52 indicadors fixats pel grup de recerca de la UAB, uns ítems que cada any es van renovant i augmentant el seu grau d’exigència. Els resultats són consultables al Mapa Infoparticipa elaborat pels investigadors responsables del projecte.

L’entrega dels guardons ha tingut lloc el dia dimarts 9 d’abril de 2024 a les 17.00 h. a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB i el segell acreditatiu ha estat recollit pel regidor de Comunicació, Roger Rotés, i el de Cultura, Vicenç Sugrañes.

Durant el lliurament, experts en la transparència informativa d’institucions públiques han remarcat la importància del reconeixement obtingut especialment enguany, quan els requisits s’han endurit respecte a edicions passades. Des del grup d’investigadors de la universitat s’ha ressaltat, també, el paper clau que juga l’administració pública en plena era de la informació.

Darrera actualització: 16.04.2024 | 08:27