Participa a través d'una enquesta en línia en l'elaboració del protocol contra les violències masclistes en espais d'oci

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 00:00
Fins al 17 de maig, si ets major de 12 anys, pots respondre l'enquesta anònima que es promou des de la Regidoria de Polítiques Feministes i Igualtat amb l'acompanyament de DAE (Dones amb Empenta) gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona 

Fins fa poc, Calaf no comptava amb cap protocol contra les violències masclistes en espais d'oci. A través de la iniciativa ciutadana - cada cop més conscienciada amb la necessitat d'acabar amb qualsevol forma de manifestació masclista  -  es va impulsar la proposta d'escriure un protocol i actuar perquè les festes del municipi fossin un espai respectuós, segur i lliure d'agressions. 

Enguany, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, a iniciativa de la Regidoria Polítiques Feministes i d'Igualtat, Calaf es disposa a elaborar un protocol professional contra les violències masclistes en espais d'oci liderat per DAE (Dones amb Empenta).

Aquest mes de maig comença la primera fase, la de diagnosi, on es demana la participació a la ciutadania a través d'una enquesta anònima per tal d'obtenir dades sociodemogràfiques i informació sobre el tipus d'oci nocturn, consum de drogues i les diferents situacions de violències sexuals presenciades i/o viscudes.  El qüestionari es podrà respondre fins al 17 de maig i està dirigit a persones majors de 12 anys de tota l'Alta Segarra.  Aquest es difondrà a través dels canals oficials de l'Ajuntament i també es farà arribar a través de correu electrònic a les entitats, centres educatius, altres ajuntaments de l'Alta Segarra, etc. 

ANAR AL QÜESTIONARI EN LÍNIA 

D'altra banda, a part del qüestionari, durant la fase de diagnosi que s'allargarà durant el mes de juny, també està previst realitzar entrevistes en profunditat a través de plataformes de vídeo-conferència o trucades telefòniques en funció dels mitjans a l'abast de la persona entrevistada. Aquestes entrevistes es realitzaran tant a personal tècnic municipal, com als agents clau de grups de joves o col·lectius feministes.

Totes aquestes eines permetran obtenir informació sobre les actuacions que ja s'estan duent a terme en matèria de prevenció i atenció de violències sexuals així com identificar les situacions susceptibles a millorar i possibles propostes de millora que es definiran en la fase 3 i 4 de formació i planificació. 

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:55

Imatges