Mesures de l'Ajuntament relatives al pagament de taxes, impostos i quotes de serveis municipals

Dijous, 26 de març de 2020 a les 00:00
Un dels impostos que té variacions és el de vehicles de tracció mecànica, recaptat per la Diputació de Barcelona. Les taxes de la llar d'infants "La Boireta", l'Escola de Música, escombraries o terrasses depenen del consistori i també s'ha considerat oportú replantejar-les

L'Ajuntament de Calaf ha centrat els seus esforços a reorganitzar els serveis municipals essencials davant la crisi del Covid-19.

En aquest sentit, hi ha diferents mesures econòmiques i fiscals decretades pel consistori que afecten la ciutadania, comerços, bars i restaurants i també hi ha algunes variacions pel que fa a la recaptació d'impostos per part de la Diputació de Barcelona, òrgan gestor. Us les compartim:

Mesures generals impostos decretades per la Diputació de Barcelona

IMPOST DE VEHICLES SOBRE TRACCIÓ MECÀNICA

Allargar fins al 2 de juny el període de recaptació voluntària de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, que finalitzava el dia 4 de maig.

IMPOST DE L'IBI (IMPOST SOBRE BÉNS I IMMOBLES)

Es mantenen els cobraments tal com estaven previstos:

  • 4 de maig - 1a fracció IBI domiciliat
  • 1 juliol - 2a fracció IBI domiciliat
  • 1 juliol - IBI NO domiciliat
  • 1 d' octubre - 3a fracció IBI domiciliat


Mesures pròpies de l'Ajuntament de Calaf relacionades amb taxes i quotes

EDUCACIÓ

Llar d'infants: A partir del mes d'abril ja no es cobrarà pel servei. Com que el pagament del mes de març ja estava cobrat, quan es reprengui el servei, es descomptarà a la primera quota la part de març no prestada.


Escola de Música:  A partir del mes d'abril s'oferirà la possibilitat de seguir rebent el servei online, en aquelles classes d'instrument que sigui possible, cobrant la taxa habitual del servei de classes d'instrument. En els casos d'alumnes que no vulguin o puguin rebre les classes de forma telemàtica no se'ls cobrarà la quota. També s'oferirà de forma gratuïta materials en línia per les classes de grup i s'estan estudiant altres possiblitats que s'estan valorant amb les famílies usuàries a qui s'ha enviat un correu amb les propostes. 

COMERÇ
No es cobrarà la taxa de terrasses als establiments de Calaf aquest any, ja que han vist afectada la seva activitat.

MEDI AMBIENT
La taxa d'escombraries per particulars es manté tal com estava prevista, ja que es continua donant el servei. A aquells comerços, bars i restaurants als quals s'ha obligat a tancar, no se'ls cobrarà la part proporcional al periode que han hagut de tancar.

Aquestes mesures s'aniran adaptant i concretant en funció de l'evolució de la crisi sanitària, social i econòmica i dels acords que aprovin les administracions supramunicipals.  

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:55