Urbanisme dóna llum verda a la implantació del futur tanatori a l’entorn del cementiri de Calaf

Divendres, 1 de març de 2019 a les 00:00
La Comissió Territorial d'Urbanisme ha notificat a l'Ajuntament l'aprovació de la modificació puntual del POUM per ampliar la qualificació dels sòls de propietat municipal que té el cementiri - actualment no urbanitzables - a equipament comunitari per a poder-hi ubicar el futur tanatori. 

El 18 de desembre el Ple de l'Ajuntament de Calaf va aprovar inicialment - per 8 vots a favor per part de Junts per Calaf i GiC i 3 abstencions per part de CiU - una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en relació al cementiri municipal de la vila.  La modificació proposava ampliar la qualificació d'equipament comunitari que té el cementiri municipal per a poder-hi ubicar edificis complementaris com podria ser el futur tanatori i ampliar d'aquesta manera els serveis funeraris al municipi, donant servei també a municipis de l'entorn.

 

Aquesta setmana, la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central ha comunicat a l'Ajuntament de Calaf l'aprovació definitiva, ja que considera justificada la necessitat i conveniència així com l'interès públic de la modificació, requeriments imprescindibles per a la tramitació. Segons es remarca a l'informe, des del punt de vista urbanístic, explica que tot i que el cementiri està actualment en sòl no urbanitzable, ja que sovint són peces d'equipament aïllades del nucli urbà i a certa distància d'aquests, cal atendre a aquestes circumstàncies d'ubicació del cementiri i valorar que les futures activitats que es preveuen es troben estretament lligades a l'ús de cementiri. Des del punt de vista territorial, destaca que el tanatori s'emplaçaria en sòls de protecció preventiva, sòls que en el Pla Territorial de les Comarques Centrals són els adequats per a la instal·lació d'edificacions com la que es proposa. A més, assenyala com a factor positiu que l'emplaçament escollit té molt bona comunicació amb l'Eix transversal (C-25), eix prioritari en el territori.

 

En aquest sentit, doncs, la Comissió ha aprovat la modificació perquè considera que permetrà dotar a Calaf d'un tanatori de dimensions i prestacions de serveis adequats per oferir un servei social al municipi i a tota la seva àrea d'influència, amb els avantatges de comoditat, immediatesa, proximitat i menor cost per a tots els seus usuaris potencials. 

 

A partir d'ara, l'Ajuntament engegarà els tràmits corresponents per licitar les obres de construcció i aprovar-ne el reglament regulador.  L'equip de govern actual, treballarà amb  l'objectiu de fer un model de tanatori de titularitat municipal i pública però en règim de concessió la seva gestió.  

 

 

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:41

Imatges