S'amplia el desplegament de fibra òptica a Calaf

Dimarts, 13 de febrer de 2018 a les 00:00
Per acord de la Junta de Govern Local del passat 6 de febrer s'ha acordat l'aprovació del Pla de Desplegament de la Fibra Òptica del municipi de Calaf, presentat per la mercantil Adamo Telecom Iberia, SA.

L'operadora ADAMO Telecom i l'Ajuntament han arribat a un acord per fer possible que la fibra òptica arribi a tots els carrers de Calaf. D'aquesta manera els veïns que hi estiguin interessats podran gaudir de l'Internet més ràpid del país – a una velocitat de 1.000 Mb de descàrrega i 200 Mb de pujada –. Això suposarà un salt qualitatiu en la capacitat i velocitat d'accés a Internet de totes les llars i les empreses de la vila, servei clau per al desenvolupament social i empresarial de l'Alta Segarra i dels seus habitants.

Per tal de començar el desplegament de la fibra òptica, l'empresa ADAMO haurà de passar cablejat per façanes i canalitzacions soterrades propietat de TELEFÒNICA i les de propietat de l'Ajuntament. Per això, s'haurà de contactar amb algunes persones particulars i demanar-los autoritzacions per poder passar el cablejat per les seves façanes, atès que es tracta d'una instal·lació d'interès general pel conjunt de la població.

De moment, però, la zona del Polígon de Les Garrigues quedarà excempta d'aquest desplegament, tot i que l'Ajuntament està en contacte amb una altra empresa per tal que ho pugui assumir i així millorar també aquest servei del polígon indusrial.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:39