La Fira de la Carbassa de Calaf atreu milers de visitants de tot Catalunya

Dilluns, 5 de novembre de 2018 a les 00:00
Un dels atractius de la fira va ser el 6è concurs de carbasses gegants on va guanyar un exemplar de 502 kg en la categoria general.

La Fira de la Carbassa de Calaf s'ha consolidat aquest any com una fira de tardor de referència. Coincidint amb un pont festiu, ja que la diada de Tots Sants va caure en dijous, va atraure milers de visitats de tot Catalunya interessats en aquest producte de tardor.

A les 10h la plaça dels Arbres de la vila va acollir paradistes, talleristes, agricultors i comerciants que van omplir l'espai expositor amb productes relacionats amb la carbassa d'allò més diversos com: elements decoratius i artesanies, rebosteria, conserves, pa, sabons, etc. A més, com a mercat especialitzat, també s'hi van trobar tota classe de varietats de carbasses de diferents mides, sabors i colors.

D'altra banda, a l'espai gastronòmic els visitants podien degustar productes fets amb aquest fruit de tardor tan diversos com magdalenes, pastissos, xips, croquetes i canelons, entre d'altres.

La cultura i l'art, també van tenir el seu protagonisme durant la fira. Aquesta va comptar amb una exposició de productes de tardor i elements decoratius deshidratats i una mostra de pintura en directe realitzada per artistes locals com Núria Martí, Marisol Franco, Ramon Puigpelat i Àngel Alonso, que van il·lustrar diferents plafons de fusta amb la silueta d'una carbassa. 

Per als més petits, la fira oferia un espai de tallers, on van poder decorar les seves pròpies carbasses, i un espai de jocs de fusta on també hi havia una tirolina gegant.

Una carbassa de Corbera d'Ebre guanyadora del concurs de carbasses gegants

Una de les activitats que va generar més expectació va ser el sisè concurs de carbasses gegants, ja que enguany es va realitzar la pesada a mig matí - amb l' ajuda d'una grua - i això va despertar la curiositat de molts dels assistents que van poder-ho veure en directe. La pesada de les carbasses va donar el primer premi a un exemplar de 502 kg de Josep Maria González (Corbera d'Ebre). La segona posició va ser per a Joan Codina (Sant Feliu de Codines), amb un exemplar de 226 quilos; i la tercera per a Xavier Amades, també de Sant Feliu de Codines, que va presentar a concurs una carbassa de 219,5 quilos. En la categoria de l'Alta Segarra els premis van ser per a dos calafins: Àngel Soria i Josep Sotillos amb unes carbasses de 186,5 kg i 10 kg cadascuna. 

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Calaf, Jordi Fitó, va destacar que part de l'èxit d'aquesta edició ha estat gràcies a potenciar les activitats familiars i els tastos gastronòmics amb la participació de restauradors locals. L'objectiu de l'any que ve és fer créixer la fira cap aquesta direcció dins de la seva temàtica.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:40

Imatges