Recollida de residus Porta a Porta

Des del 2021 a Calaf hi ha instaurat el sistema de recollida de residus Porta a Porta.

Trobaràs tota la informació a: www.portaaportacalaf.cat

El Porta a Porta és un sistema de recollida que consisteix a realitzar la recollida separada de les diverses fraccions dels residus a partir d’un calendari prefixat, davant de la porta de cada casa, comerç o empresa. A Calaf se segueix el model de 4 fraccions, que significa que de les cinc fraccions principals (orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta), quatre d’aquestes es fan porta a porta i una, el vidre, se seguirà recollint en els contenidors ubicats al carrer. Les altres fraccions que seguiran recollint-se mitjançant contenidor al carrer seran l’oli i la roba.

Freqüència de recollida

Cada fracció té una freqüència diferent, que es determina per diferents raons com són la mitjana de quantitat de residus generats als habitatges.

Com  i quan s’han de treure els residus?

Els residus s’han de treure a partir de les 22 h i la brigada els recollirà a partir de les 6 del matí. Cada residu s’ha de treure amb un cubell estàndard que dona de forma gratuïta l’Ajuntament, i per a cada fracció s’han de seguir les corresponents indicacions. Els cubells destinats a ser dipositats a la via pública disposen d’un xip o codi de barres que permet identificar la propietat del cubell.

Orgànica: dilluns, dimecres i dissabte, amb el cubell marró i en bossa compostable.
Envasos: dimarts i divendres, en bossa de plàstic o sense bossa.
Paper i cartró: dijous, en bossa de paper o sense bossa.
Resta: diumenge, cada 15 dies, sempre en bossa de plàstic.
Els bolquers i compreses d’adults i de nadons es podran recollir cada dia posant-los en una bosseta a banda amb un adhesiu que es lliura gratuïtament als veïns i veïnes que ho necessitin.

Altres fraccions de residus com els voluminosos tipus trastos i mobles vells i les restes de poda llenyoses també es recullen porta a porta un cop al mes, sol·licitant-ho prèviament per telèfon (93 869 85 12 ext. 4). 

Darrera actualització: 09.10.2023 | 12:08