Tret de sortida a un projecte per posar en valor la història de la mineria a Calaf

Dimarts, 22 de novembre de 2016 a les 00:00
Aquest dijous se celebra un taller per concentrar testimonis orals del municipi vinculats a la mineria. Tothom qui en tingui pot portar fotografies relacionades amb el tema ja que s'està fent una recopilació de fotografies

Aquest dijous, 24 de novembre, comença a caminar un projecte sobre la recuperació de la memòria històrica vinculada a la mineria de Calaf. El primer pas d'aquest projecte, promogut per l'Ajuntament de Calaf i que pot créixer amb els anys, és recuperar el màxim d'informació relacionada amb aquest tema, endreçar-la coherentment i dimensionar-la. A partir d'aquí, es podran determinar quines accions es poden dur a terme per tal de posar en relleu la mineria i convertir-la en patrimoni identitari del municipi.

El primer pas és la jornada d'aquest dijous en la que es busca concentrar, a la Sala Felip a partir de les 19.00 hores, el màxim de testimonis orals de la gent que ha viscut la mineria als entorns de Calaf. La idea és identificar el màxim de persones que han tingut vivències associades a la mineria en aquest territori. En la trobada també es recolliran fotografies relacionades amb aquesta temàtica i s'ubicaran en un mapa les diferents mines.

I és que una de les accions d'aquesta primera fase dels projecte podria ser geolocalitzar les diferents mines perquè, després, es puguin idear diferents rutes de senderisme i coneixement de l'entorn.

Aquest és un projecte que, liderat pel consistori, compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona a través d'una subvenció del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, i el suport tècnic de la cooperativa Arada.  

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:30

Imatges