Primera trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis afectats per les pujades de Visoren

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 00:00

L'Ajuntament de Calaf hi participa de forma telemàtica, ja que avui, l'alcalde també s'ha reunit amb els veïns i veïnes afectats del municipi. Bigues i Riells, Calaf, Canet, Esplugues de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles i Tiana acorden treballar en una auditoria conjunta a l'empresa concessionària. 

L'Espai Baronda d'Esplugues de Llobregat ha acollit avui la primera trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis on l'empresa Visoren gestiona edificis socials. Han assistit, amb els seus equips, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz; l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano; l'alcalde de Calaf, Jordi Badia (de forma telemàtica); l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell; l'alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Sanmartí, i l'alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, per abordar la relació amb aquesta empresa i, diferents pujades, que ha generat un fort neguit en els llogaters dels immobles dotacionals.
La trobada ha tingut com objecte tractar com abordar aquesta problemàtica de manera conjunta, des del món local, amb la idea de crear xarxa i treballar de manera conjunta, entre administracions, al costat dels veïns, i tot garantint els drets de les persones que viuen en aquestes promocions davant l'empresa concessionària.
Entre els temes que s'han abordat dins de l'estratègia compartida dels Ajuntaments afectats, ha destacat l'acord de treballar de manera conjunta en una auditoria de gestió de l'empresa Visoren, comuna i compartida entre tots els consistoris, que es podria vehicular a través de la Diputació de Barcelona. També es demanarà la col·laboració de l'Agència Catalana de Consum i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, a qui es demanarà una reunió per abordar aquesta qüestió.
Des de fa setmanes, aquests ajuntaments i d'altres han mantingut una relació constant, que ha desembocat avui en aquesta primera trobada en què els municipis s'han compromès a treballar de manera conjunta davant unes pujades que s'han fet via cobrament de subministrament d'aigua calenta sanitària i calefacció, en la majoria dels casos; en altres, fins i tot justificades per pujades de l'IBI o taxes. També s'ha constatat que els problemes de manteniment es repeteixen en tots els municipis, tot insistint que només es busca que Visoren compleixi amb les seves obligacions.
Des dels ajuntaments també es demana a l'empresa més transparència.

L'alcalde Jordi Badia es troba amb les persones afectades de Calaf

Avui al matí, l'acalde també s'ha reunit de forma presencial amb els veïns i veïnes del municipi afectats per la pujada dels subministraments als pisos de protecció social gestionats per l'empresa Visoren i que són propietat de l'Agència Catalana de l'Habitatge. En aquesta reunió, ha recollit les seves demandes i els ha detallat  les diferents accions fetes des del consistori, entre aquestes, el tràmit d'ofici que es va enviar a l'empresa concessionària dels subministraments. 

Darrera actualització: 05.10.2023 | 12:31