L’Ajuntament habilita cinc menjadores per ordenar i controlar les colònies de gats

Dimecres, 14 de febrer de 2024 a les 00:00

Les alimentadores es distribuiran pels diferents barris del municipi i estaran gestionades conjuntament amb les persones voluntàries correctament acreditades. A partir de l’1 de març s’aplicarà el règim sancionador a totes les persones que donin de menjar als animals fora d’aquests espais

L’Ajuntament de Calaf ha distribuït cinc menjadores i abeuradors per diferents indrets de la vila amb l’objectiu de controlar les colònies de gats i acabar, així, amb les molèsties i queixes que provoca la proliferació descontrolada de punts d’alimentació no regulats. Les alimentadores es concentren en espais on es tenia detectada la presència d’animals i ja se’ls hi donava de menjar. Concretament, es tracta de les Portelles de Matamala; el carrer 11 de Setembre; la plaça Pinós, al Barri Nou; el carrer d’Antoni Martí Morera, just al costat del solar de l’antiga caserna de la guàrdia civil, i el carrer d’Isaac Newton, a tocar del pàrquing de camions.

Un cop aprovat el nou protocol de gestió de les colònies de gats el mes de juliol passat, i a partir també de l’assessorament tècnic de la Diputació de Barcelona, des de la regidoria de Medi Ambient s’ha optat per acotar els punts de distribució de les menjadores i gestionar-les conjuntament amb les persones voluntàries que s’han acreditar per dur a terme les funcions de cura i manteniment. Així, des de l’Ajuntament se’ls facilitarà el pinso dels animals i cada col·laborador se’n responsabilitzarà de reomplir les alimentadores i d’elaborar un cens el més precís possible per tal de facilitar el control de les colònies i endegar, en una següent fase, el seu procés d’esterilització, tal com estableix el document acordat a començaments de mandat.

Cadascuna de les menjadores, a més, disposarà d’un codi QR on les persones voluntàries podran informar del seu estat i notificar qualsevol mena d’incidència que s’hagi pogut produir.       

Règim sancionador

Amb l’habilitació de les menjadores als cinc punts ressenyats s’obre ara un període transitori d’implementació i d’informació que s’estendrà fins a l’1 de març, moment en què es començarà a aplicar el règim sancionador recollit a l’Ordenança de civisme i convivència vilatana, segons la qual no es pot alimentar els animals peridomèstics o salvatges urbans de manera irregular a la via pública.

Darrera actualització: 05.03.2024 | 13:23

Imatges