El porta a porta comença el 25 de maig

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 00:00
El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

El 25 de maig és la data triada per l'Ajuntament de Calaf per realitzar el canvi en el model de recollida de residus. La implantació del nou sistema comportarà la desaparició de la majoria de contenidors del municipi. Així doncs, únicament es mantindran al carrer els contenidors de vidre, roba i olis vegetals. Les altres fraccions (envasos, paper i cartró, orgànica i resta) es recolliran als portals dels habitatges i s'hauran de lliurar per part de la ciutadania dins d'uns cubells que prèviament repartirà el consistori municipal.

Durant el mes de maig es realitzaran diferents accions de comunicació. Aquesta setmana s'ha enviat una carta a tots els habitatges i activitats econòmiques de la vila. La setmana vinent, començaran les xerrades informatives. Així mateix, es durà a terme el repartiment dels materials del porta a porta. També es faran accions de comunicació a través de les xarxes i mitjans digitals al llarg de tot maig.

La recollida de residus porta a porta és un model de recollida contrastat, implantat a més de 200 municipis de Catalunya i que garanteix els millors percentatges de recollida selectiva. Amb aquest canvi, l'Ajuntament vol assolir els objectius europeus de recollida selectiva de residus i posicionar Calaf com un municipi referent en sostenibilitat i medi ambient.

amb el suport de :

 

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:58

Imatges