El Ple de Calaf aprova modificacions de crèdit per valor de més de 300.000 euros que es destinaran a serveis i inversions

Dijous, 2 de maig de 2024 a les 00:00

La sessió extraordinària celebrada el 29 d’abril acorda per unanimitat la regulació de la bústia ètica municipal

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Calaf celebrat el dilluns 29 d’abril va tirar endavant tres modificacions de crèdit que, en el seu global, ascendeixen a 551.867,02 euros, dels quals 309.386,69 euros es destinaran, principalment, a serveis i inversions. El primer dels punts debatuts va consistir en un apunt comptable de 242.480,33 euros que recull el cost total del conveni subscrit amb l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) i que l’Ajuntament satisfà mitjançant quotes anuals.       

Seguidament, es van aprovar dues modificacions pressupostàries, la primera de 94.357,99 euros i la segona de 215.028,70 euros, que, entre altres finalitats, serveixen per finançar serveis i inversions com la millora dels carrers, el proveïment domiciliari d’aigua potable, el mercat i iniciatives de promoció turística, entre més. Tots tres punts van tirar endavant amb el vot favorable del govern (6), l’abstenció de Junts per Catalunya (2) i l’oposició de Sumem per Calaf (2). Tots dos grups van qüestionar la necessitat de convocar un ple extraordinari i van sol·licitar reduir al màxim les modificacions de crèdit.

Des del govern, l’alcaldessa, Montserrat Mases, va justificar la celebració de la sessió per aprofitar la presència dels regidors a la sala consistorial atès que, justament aquell mateix dia, hi havia convocada la Comissió Especial de Comptes. Mases també va ressaltar que les modificacions són difícilment evitables si, per exemple, arriba una subvenció imprevista o bé, tal com era el cas, cal incorporar romanent al pressupost 2024 un cop s’ha completat la liquidació de l’exercici anterior.

Bústia ètica

El Ple extraordinari va cloure’s amb l’aprovació per unanimitat del funcionament i regulació de la bústia ètica, el canal de denúncia anònima que l’Ajuntament de Calaf posa a disposició de tota la població. Els sistema intern d’informació està integrat per tècnics municipals i està configurat de manera que es garanteixi la confidencialitat de la persona alertadora i que la mateixa administració pugui adoptar les mesures que consideri adients per fer front a possibles conductes lesives per a l’interès públic.

En tractar-se d’una sessió de caràcter extraordinari, l’ordre del dia no incloïa ni precs ni preguntes.                   

Darrera actualització: 03.05.2024 | 12:08

Vídeo - Àudio