El Ple de Calaf aprova el reglament del futur Consell de la Gent Gran

Dimecres, 1 de febrer de 2023 a les 00:00

Entre els punts de l'ordre del dia, també destaca l'aprovació inicial del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) i l'Ordenança General de Subvencions

El Ple de Calaf va celebrar la primera sessió de l'any 2023 aquest dilluns 30 de gener a les 19.30h.

Primerament, es va aprovar una modificació de crèdit per incloure una subvenció del Programa de resiliència 3.0 que es destinaran a inversions com el muntatge de lones orgàniques al pati de la casa Bertran i el muntatge d'un joc infantil a l'Escola Alta Segarra; i a serveis i activitats com la contractació de personal per al manteniment i conservació de parcs i jardins per valor de 114.979,26 €. En aquest cas, el GiC hi va votar en contra i Junts per Catalunya es va abstenir.

Un dels punts destacats de l'ordre del dia va ser l'aprovació inicial del Reglament del Consell de la Gent Gran, un òrgan consultiu de participació i coordinació que té per objecte la consulta, informació, col·laboració, assessorament, debat i elaboració de propostes pel que fa a qüestions i iniciatives locals que afectin la gent gran i en general, a l'activitat del municipi. Els grups de l'oposició es van abstenir, ja que van trobar a faltar poder participar al Consell per copsar de primera mà les inquietuds que hi sorgeixin i perquè consideren que cal detallar al reglament un sistema de selecció pel que fa a possibles persones que hi vulguin participar sense formar part de cap entitat de gent gran del municipi. Teresa Bujons, regidora de Benestar, va explicar que de moment, només dues persones externes s'havien mostrat interessades en participar-hi, però que en un futur, si n'hi ha més, sí que es sotmetrà l'elecció a consulta popular.

En aquest Ple també es va aprovar el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) elaborat per l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona a través de la subvenció del Catàleg de Recursos. El seu objectiu és analitzar i inventariar els consums d'emissions i recursos energètics del municipi per determinar un pla d'acció que permeti a l'Ajuntament reduir les emissions en més d'un 55% l'any 2030 i així, encaminar-se cap a assolir la neutralitat en carboni de cara a l'any 2050, és a dir, tenir un balanç net de zero emissions. En aquest cas, els dos grups de l'oposició també es van abstenir, ja que consideren que és un tema molt transcendental, però que no tenen clar que l'equip de govern s'ho cregui i que el document hagi estat elaborat de la millor forma.

D'altra banda, amb els vots en contra del GIC i l'abstenció de Junts per Catalunya, també es va aprovar inicialment l'Ordenança General de Subvencions amb la finalitat d'establir les normes generals per a la sol·licitud, la concessió, la justificació i el pagament de les subvencions que atorgui l'Ajuntament de Calaf.

Finalment, també es va aprovar una bonificació del 95% de l'ICIO (Impots sobre Construccions Instal·lacions i Obres) a la Generalitat de Catalunya - Departament d'Educació com a contraprestació per la substitució de la caldera, instal·lacions de radiadors i substitució de fusteria a diferents espais amb problemes de confort a l'Institut Alexandre de Riquer de Calaf. Aquesta votació va comptar amb la unanimitat de tots els grups.

 

Darrera actualització: 05.10.2023 | 12:30

Imatges