El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer ha iniciat un nou projecte de rebosteria i pastisseria. Els objectius del taller, que té lloc setmanalment, són fugir de les activitats clàssiques dels centres geriàtrics i donar valor a les preferències de les persones del centre. També es busca potenciar l'autoestima i desenvolupar les seves habilitats, fent que les persones grans es sentin integrades i valorades.
Els participants, una desena, s'han engrescat tant amb el projecte que fins i tot han proposat un logotip per al projecte que té forma de sol.
Un centre amb deu anys de trajectòria
El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer és un servei de titularitat municipal que disposa de 40 places, 25 de les quals estan concertades amb la Generalitat de Catalunya i 15 són privades. Fa 10 anys, el 2006, va començar la seva trajectòria convertint-se en el primer centre d'aquesta tipologia a l'Alta Segarra.
Durant el dia, ofereix als usuaris una atenció terapèutica, psicològica i sociocultural per facilitar totes les tasques bàsiques de la vida diària i per afavorir, així, la permanència en l'entorn familiar habitual.
Actualment està gestionat per l'empresa MAP i segueix la filosofia de treball basada en el model d'atenció integral centrada en la persona amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans en situació de dependència. D'aquesta metodologia neix el nou projecte de rebosteria.
L'equip del centre està format per auxiliars de geriatria, una diplomada en infermeria i responsable higienicosanitari, una treballadora social, una educadora social, una fisioterapeuta i una psicòloga que és també la directora tècnica. També hi treballen una cuinera, personal de neteja i un conductor del transport adaptat. L'empresa MAP també incorpora una coordinadora tècnica que setmanalment visita el centre per assessorar en la implementació del model.