Diferents accions per orientar en els estudis a joves de Calaf

Divendres, 12 de març de 2021 a les 00:00
Des de Calaf Jove, durant aquest mes de març, es realitzarà una xerrada telemàtica destinada a donar eines i consells a famílies amb adolescents que necessitin encarar el seu futur acadèmic. A més, des de l'Oficina Jove de l'Anoia també es posarà en marxa als instituts de la comarca les Mini Fires de l'Estudiant on s'informarà a alumnes de tota l'oferta formativa d'estudis postobligatoris 

El proper dijous 18 de març, des de Calaf Jove es realitzarà una xerrada telemàtica destinada a famílies per tal de donar eines i consell per orientar joves en els estudis. Es realitzarà a través de la plataforma meet. Per participar-hi, caldrà entrar en aquest enllaç meet.google.com/ygm-tudg-qjw i introduir el codi ygm-tudg-qjw.

D'altra banda, des d'Anoia Jove durant el mes de març posen en marxa les Mini Fires de l'Estudiant als instituts de la comarca que tenen servei TDIC o Pidces. Al llarg de les properes setmanes, els centres d'educació secundària tenen planificades diferents activitats relacionades amb l'orientació acadèmica. S'organitzen tallers i xerrades per a l'alumnat i/o professionals, orientació a les hores de tutoria i també les Mini Fires de l'Estudiant, entre d'altres.

Les Mini Fires de l'Estudiant consistiran en una fira itinerant pels instituts de la comarca, dinamitzada per les tècniques de joventut, on es posa a disposició dels alumnes de quart d'ESO, Batxillerat i PFI, tota l'oferta formativa d'estudis postobligatoris (PFIs, Cicles Formatius, proves d'accés a la universitat, notes de tall, ponderacions, graus universitaris i altres aspectes pràctics referents a les preinscripcions, matrícules, centres, vies d'accés, etc.). L'objectiu principal és donar una atenció personalitzada a joves per tal de, tenint en compte els recursos que tenen al seu abast, facilitar-los la seva elecció i acompanyar-los en el procés de definir els seus objectius acadèmics. Aquest any, a causa de la situació de pandèmia iniciem un nou format, en el qual s'ha adaptat el material, els espais, l'aforament i els horaris.

El cicle de Mini Fires s'ha iniciat la segona setmana de març a l'INS Molí de la Vila de Capellades i proximament farà parada a l'INS Montbui, a l'INS Alexandre de Riquer de Calaf, a l'INS Vallbona i a l'INS Guinovarda de Piera.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:58

Imatges