Calaf promou una Jornada Empresarial

Divendres, 1 de desembre de 2023 a les 00:00
  • Va estar presentada per Sònia Bartrès de l’UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya) i es va donar a conèixer els projectes impulsats per l’Associació Empresarial Alta Segarra
  • Genís Roca, un dels grans especialistes amb Internet i transformació digital tant en làmbit nacional com internacional, va oferir una ponència sobre la transformació digital dels negocis 

La sala d’exposicions del Casal de Calaf va acollir ahir dijous 30 de novembre a les 19 h una Jornada Empresarial adreçada al teixit productiu de l’Alta Segarra. Montse Mases, alcaldessa de Calaf, va donar la benvinguda a la quarantena d’assistents, manifestant la satisfacció per haver pogut fer realitat un projecte que feia molt de temps que era necessari i que està permetent a l’Ajuntament i a les empreses conèixer-se més, fer xarxa i avançar en aquells temes claus per fer créixer el teixit productiu del territori.

Seguidament, la jornada va estar presentada per Sònia Bartrès de l’UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya) que va fer una diagnosi de la situació empresarial i industrial actual de l’Alta Segarra i va apuntar alguns dels reptes pendents.

Per la seva part, Josep Maria Pujol, president de l’Associació Empresarial Alta Segarra, va explicar algun dels projectes amb què està treballant l’entitat creada el passat 1 de març de 2022. En aquesta línia, va destacar que s’estan realitzant accions en la línia de compartir recursos davant de necessitats compartides, afrontar la mancança de formació del personal a través de treballar un pla formatiu a les empreses i, també, s’està estudiant la possibilitat de crear una comunitat energètica entre les empreses de l’Alta Segarra per afrontar el repte de la transició energètica. Finalment, va insistir en la importància de la creació de l’associació per tal de poder tenir força i esdevenir un interlocutor vàlid amb l’administració. En aquest sentit, va mostrar-se satisfet per l’interès que estan rebent d’algunes empreses de per poder-se associar pròximament.

El consultor digital, Genís Roca, ofereix una ponència als empresaris sobre transformació digital dels negocis 

L'expert Genís Roca va explicar el moment amb què es troba la digitalització, que no és un procés tecnològic sinó de transformació social, i  va apuntar alguns dels canvis claus en aspectes bàsics dels sistemes de producció (processos, contacte amb el client, serveis i productes i model de negoci)  que cal tenir en compte introduir als negocis per avançar en aquesta direcció i adaptar-se al moment actual. 

La Jornada Empresarial, promoguda per l'Ajuntament de Calaf, es va poder portar a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona dels Centres Locals dels Serveis a les Empreses (CLSE). 

 

Darrera actualització: 01.12.2023 | 14:37

Imatges