L'any 2015 , el nostre municipi celebrarà una efemèride importantíssima: els seus mil anys de vida . Coneixem l'any concret gràcies a un document que data del 30 d'abril de 1015, on consta que els puigs anomenats “Kalafum, Kalafellum i Ferraria” (Calaf, Calafell [St. Sebastià] i Farrera) es donen al levita Guillem d'Oló perquè els repobli, domini i cultivi.

MIl·lenari de Calaf
Mil anys d'història. Un esdeveniment com aquest mereix una celebració a l'alçada. I per això ja s'està treballant des de fa mesos en la constitució d'una associació plural i que lideri l'organització dels diversos actes . Volem que sigui una programació festiva, cultural i, sobretot, participada; i que pugui marcar un punt de referència de cara al futur del nostre poble.
 

Per això estrenem aquest nou espai al web municipal . Una petita contribució a la divulgació de tot el que representa i representarà la celebració del Mil·lenari. En un primer apartat, podreu trobar-hi una imatge de l'esmentat document —que es troba actualment a l'Arxiu Episcopal del Bisbat de Vic—, així com el text que conté i la seva traducció. També us convidem a visitar l'espai “Història de Calaf” , on s'aniran publicant mensualment els fascicles d'aquest complet treball, elaborat per l'historiador calafí Jaume Mas.

Des d'aquí, us animem a descobrir o bé redescobrir la història del nostre poble, i a mantenir-vos informats dels assumptes de la celebració del Mil·lenari a través de la pàgina de Facebook “Calaf Vila Mil·lenària ”.

 
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/05/2017 12:00