200 persones participen a la festa de l’Arrela’t a Calaf per donar la benvinguda als nadons

Dimarts 07/06/2016
La festa promou l'arrelament al poble i el respecte al medi ambient. La celebració ha servit per inaugurar la recuperació del Bosquet del Rentador, una zona verda propera al nucli urbà
Festa Arrela't 2016
Festa Arrela't 2016

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient aquest diumenge, 5 de juny, Calaf ha celebrat la desena edició de la festa de l'Arrela't en la qual s'ha donat la benvinguda als infants nascuts a Calaf l'any 2015. A través de la plantada d'una alzina s'ha reforçat l'arrelament dels nous calafins a la vila al mateix temps que s'ha fomentat el respecte al medi ambient. Aquest projecte va néixer l'any 2006 i aquest diumenge, mantenint la seva essència, s'ha volgut fer un pas més enllà per convertir-la en una proposta més festiva i molt simbòlica.

Els Gegants de Calaf i la música dels grallers de Calaf i Els Prats de Rei van donar el tret de sortida a una caminada molt animada que va començar des de darrera l'estació de tren per arribar al Bosquet del Rentador. Recentment, el consistori calafí ha recuperat aquesta zona després que s'hagi arranjat un camí d'accés i s'hagi desbrossat. D'aquesta manera, els veïns poden gaudir d'una nova zona d'esbarjo que es troba molt a prop del centre del poble.

La música de les gralles va donar pas als alumnes més menuts de l'Escola Municipal de Música que van cantar tres cançons que formaven part del repertori del concert CataRock, que va tenir lloc al Casal de Calaf la passada setmana. En acabat, es va fer la plantada de l'alzina en la qual van participar directament cada una de les famílies amb infants nascuts l'any 2015, que van rebre un obsequi de mans de l'alcalde, Jordi Badia.

L'espectacle “El Gegant del Pi”, de la companyia Pamipipa, adreçat especialment als infants de 0 a 3 anys, va servir per tancar una jornada festiva molt participada. Una proposta alegre, interactiva i inspirada amb la vida al camp i les cercaviles de festa major amb gegants, cançons populars i tradicionals amb música en viu va fer les delícies dels més petits de la celebració mentre els més grans ho remullaven amb un vermut.

Continguts del web relacionats

Plans, campanyes i cursos > Arrela't a Calaf!
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/05/2017 12:00