ANY LAUREÀ FIGUEROLA

 

L'Any Figuerola se celebra a Calaf entre el 4 de juliol de 2016 i el 4 de juliol de 2017
Durant aquest any es programaran a la població un reguitzell d'actes per recordar la figura d'aquest il·lustre calafí

Any Figuerola 2016
El 4 de juliol es va iniciar l'Any Figuerola amb el qual Calaf commemora el bicentenari del naixement de Laureà Figuerola. El reconegut economista i polític català va néixer a Calaf el 4 de juliol de 1816.

La celebració va començar al número 17, on s'ubica la casa pairal de la Família Figuerola. L'alcalde, Jordi Badia, acompanyat per Merche, Manuel José i Maite Figuerola, van ser els encarregats de descobrir la placa commemorativa que s'ha ubicat en aquest edifici com a reconeixement i en record del bicentenari del naixement de qui va ser l'instaurador de la pesseta.

Inici Any Figuerola
Inici Any Figuerola

L'acte va continuar a la plaça Ravalet on la regidora de l'àrea d'Economia i Finances, Montse Mases, va fer un repàs històric de la vida de l'homenatjat i va avançar que la celebració aniria més enllà d'un dia. I és que l'objectiu de l'Any Figuerola és recordar aquesta figura cabdal per a la història econòmica alhora que es dóna a conèixer entre les noves generacions. Per aquest motiu, s'està buscant la complicitat de tota la societat calafina, entitats, centres educatius, així com establiments comercials i hotelers per tal que durant aquests propers 12 mesos es doni vida al seu record i a tot el seu llegat des de diferents àmbits.

FMCalaf_2016
Per part de la família, Merche Figuerola va ser l'encarregada de dirigir-se als presents mostrant la seva gratitud per aquest reconeixement i per voler comptar amb la família a l'hora d'organitzar noves propostes que serveixin per recordar la figura de Figuerola. Finalment, l'alcalde va explicar que proposarà un reglament d'honors i distincions i que quan estigui fet es farà un reconeixement solemne al qui va ser ministre d'Hisenda del govern espanyol. Per finalitzar la part més protolcol·lària, el mateix alcalde va entregar a la família un obsequi commemoratiu en record de l'acte que ha donat inici a l'Any Figuerola.

Seguidament, es va donar a conèixer el cartell de Festa Major de Calaf  2016, sorgit de la primera convocatòria de concurs de cartells. Les bases de la convocatòria del guardó determinaven que el tema principal del cartell havia de ser la figura de Laureà Figuerola.

L'obertura de l'Any Figuerola es va cloure amb un brindis i amb l'actuació del grup ‘Vent endins', que van oferir un repertori d'havaneres amb versions adaptades a un estil molt propi.

Imatges i vídeos

Inici Any FiguerolaInici Any FiguerolaInici Any FiguerolaInici Any FiguerolaInici Any FiguerolaTasta la Plaça juliol 2016Tasta la Plaça juliol 2016Tasta la Plaça juliol 2016Antonino Mestres cantant el cuplet dedicat a Laureà FiguerolaCuplet d'homenatge a Laureà FiguerolaInauguració exposició Laureà FiguerolaInauguració exposició Laureà FiguerolaInauguració exposició Laureà Figuerola
 
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/05/2017 12:00