Una cinquantena de ciclistes participen en la Brevet Calaf – Soual

Divendres 19/05/2017
Una delegació es trasllada de Calaf a Soual per participar en els actes institucionals per celebrar els 10 anys d'agermanament. 45 ciclistes participaran en la Brevet Calaf – Soual i recorreran 400 quilòmetres en un màxim de 27 hores
Preparació Brevet Calaf - Soual
Preparació Brevet Calaf - Soual

L'activitat d'un dissabte començarà demà a Calaf més d'hora que mai. Abans no muntin les parades del mercat, a les 5 del matí, ja s'obrirà la recepció de ciclistes als quals se'ls farà entrega del carnet de ruta per participar en la primera edició de la Brevet Calaf – Soual.

El tret de sortida es donarà el dissabte a les 6 del matí quan és previst que comencin la marxa els 45 ciclistes inscrits, 11 dels quals són de Calaf. Tots ells fa mesos que entrenen intensament per poder afrontar aquest repte esportiu en les millors condicions físiques.

Una brevet no és una cursa, sinó una excursió personal, un recorregut que ha d'homologar una entitat, en aquest cas BikeCalaf, que dona fe que els ciclistes han fet un quilometratge concret en un màxim de temps. Els participants segueixen un recorregut per carreteres obertes al trànsit i van fent aturades en punts de control on cal segellar el carnet de ruta com a testimoniatge del seu pas. Puigcerdà, Carcassone i Castelnaudary són algunes de les ciutats on s'ubicaran als sis punts de control.

Aquesta brevet té la particularitat i la dificultat que no és circular, així que logísticament és més enrevessada ja que cal preveure tota la infraestructura perquè els participants puguin tornar al punt de partida. En aquest cas, els ciclistes faran 400 quilòmetres en un màxim de 27 hores, per tant, com a molt tard poden arribar a Soual a les 9.00 hores del diumenge, 21 de maig.

El mateix diumenge ja emprendran el viatge de retorn que ja faran amb autocar juntament amb la resta de delegació calafina que també es desplaça a la població francesa aquest cap de setmana.

Agermanats des del 2007
Soual i Calaf celebren enguany el desè aniversari d'agermanament. La commemoració va començar el passat cap de setmana amb un campionat de futbol a Soual, continua aquest amb els actes institucionals al poble francès i s'acabarà el primer cap de setmana de juny quan els francesos es traslladin a Calaf.

Les dues poblacions es van agermanar l'abril de l'any 2007. Va ser una conseqüència de la relació d'amistat i intercanvi que des de feia deu anys tenien els dos clubs de futbol respectius.

Durant aquests deu anys, s'han fet diverses trobades de caire social i cultural que han servit per estendre la col·laboració i el coneixement mutu més enllà del futbol. La celebració d'aquest aniversari es fa amb l'objectiu de seguir treballant per fer créixer l'agermanament a altres àmbits.
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/05/2017 15:56