L’Ajuntament nomena Laureà Figuerola Fill Il·lustre de Calaf

Dimarts 16/05/2017
La proposta d'acord s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups del ple municipal. Enguany se celebra l'Any Figuerola per commemorar el bicentenari del naixement d'aquest reconegut economista i polític nascut a Calaf el 4 de juliol de 1816
Quadre de Laureà Figuerola al Senat
L'Ajuntament de Calaf ha aprovat, durant la sessió ordinària del ple municipal celebrat aquest dilluns al vespre, nomenar Laureà Figuerola Fill Il·lustre de la vila. Els tres grups municipals - Junts per Calaf – Acord Municipal, Grup d'Independents per Calaf – Veïns amb Veu i Convergència i Unió - van aprovar la proposta per unanimitat.

Aquesta és la primera vegada que es nomena oficialment un fill il·lustre a Calaf. Això ha estat possible després que el passat setembre el ple de l'Ajuntament aprovés el Reglament d'Honors i Distincions que marca la tramitació necessària per tal de fer possible aquesta distinció.

Segons l'acord aprovat, el proper pas serà comunicar a la família de Laureà Figuerola el nomenament de fill il·lustre i fer la inscripció al llibre de registre.

Any Figuerola
La distinció es fa realitat durant la celebració de l'Any Figuerola que va començar a Calaf el dia 4 de juliol del 2016 i s'acabarà, un any després, el mateix 4 de juliol d'enguany. Durant aquests 12 mesos s'estan fent diferents activitats per recordar i donar a conèixer aquest reconegut economista i polític. L'any 1868, sent ministre d'Hisenda, va instaurar la pesseta com la moneda oficial de l'estat espanyol en un moment on al país circulaven 97 monedes diferents.

Fins al dia de la cloenda, el 4 de juliol, es pot visitar l'exposició commemorativa ubicada a la capella del Centre Cívic. Recentment inaugurada, la mostra fa un recorregut pels orígens calafins, així com per la trajectòria acadèmica, institucional i política de qui va ser ministre i president del Senat. A més, s'hi pot visitar una àmplia mostra de pessetes, bitllets i monedes. L'exposició es complementa amb mobiliari de l'època de la pròpia família Figuerola i de l'establiment Agriplant Huguet.

Està oberta les tardes de dilluns a divendres, de 17.00 a 20.00 hores. També es poden concertar visites guiades al Punt d'informació turística, al telèfon 93 868 08 33 o al correu calaf.turisme@calaf.cat.

Un altre dels actes programats durant l'Any Figuerola és la conferència de Xavier Sala i Martín per al proper 1 de juny. Es tracta d'un acte organitzat a través del Centre Local de Serveis a les Empreses, com a reconeixement a empresaris i comerciants de Calaf i l'Alta Segarra.

 


ARXIU SONOR DEL PLE MUNICIPAL DEL 15/05/2017

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/05/2017 12:00