L’Ajuntament de Calaf tanca el 2016 en positiu

Divendres 17/03/2017

‪El resultat pressupostari és positiu en 259.446,33 euros

Durant el 2016 s'ha seguit rebaixant el deute que se situa al 58,16%

Ple ordinari març 2017
En el ple ordinari d'aquest mes de març, l'equip de govern de l'Ajuntament de Calaf ha donat compte a la resta de grups del decret d'aprovació de la liquidació del pressupost de l'any 2016, que estava prorrogat. Segons aquest tancament, fet amb els tècnics de la Diputació de Barcelona, l'endeutament financer s'ha situat en un total de 2.161.474,36 euros, el que suposa un 58,16%, i s'ha registrat un romanent de tresoreria de 807.362,86 euros.

A més, tal i com va detallar durant la sessió la regidora de l'Àrea d'Economia i Hisenda, Montserrat Mases, “el resultat pressupostari és positiu en 259.446,33 euros”. Per això, amb l'assoliment d'aquestes xifres la regidora afirmava que “es compleix l'objectiu d'estabilitat pressupostària i la regla de la despesa”.  

Cal destacar que el deute financer s'ha rebaixat del 97,45% l'any 2014, al 63,02% el 2015, fins a l'actual 58,16%. A més, l'equip de govern ha reduït el deute total. El préstec per la gespa artificial del camp de futbol s'acabarà de pagar aquest proper estiu i ja s'ha liquidat la reclamació del ministeri de Foment de 133.286,66 euros, que s'havia aconseguit rebaixar. Quedarà pendent resoldre el deute amb Aigües de Manresa.

Punts aprovats durant el ple
El primer punt del ple que es va aprovar va ser la pròrroga, corresponent a l'any 2018, del conveni de col·laboració amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per la prestació de serveis del Centre de Dia – Casa Gimferrer. La proposta va obtenir vuit vots a favor dels grups de Junts per Calaf – AM i Convergència i Unió (CiU) i tres vots en contra dels regidors del Grup d'Independents per Calaf (GIC).

Amb el mateix resultat en les votacions, seguidament, es va aprovar ‘La Boireta' com a nom oficial per a la Llar d'Infants municipal de Calaf.

El darrer punt del ple aprovat, després del debat al voltant de la resolució del contracte amb Aigües de Manresa,  va ser la moció “Anem a mil” presentada pel grup municipal Junts per Calaf – AM que va obtenir el suport del GIC i l'abstenció de CiU. A través d'aquesta moció el consistori es compromet a que els salaris del personal de l'Ajuntament no serà inferior als 1.000 euros mensuals durant aquest mandat. Alhora, estudiarà normatives que incentivin les empreses subcontractades o receptores de recursos municipals perquè adoptin aquest salari entre el seu personal, sempre que sigui compatible amb altres mesures socials.  

El ple va finalitzar amb la part de control i fiscalització dels grups de l'oposició i amb les preguntes plantejades per la ciutadania. 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/05/2017 12:00