L’Ajuntament de Calaf està treballant en un pla d’acció cultural i vol que hi digueu la vostra

Dijous 16/03/2017
Es busca reforçar vincles amb les entitats i disposar d'una eina que permeti establir projectes de dinamització cultural. S'ha creat una enquesta oberta a la ciutadania i es durà a terme una sessió participativa amb les entitats amb l'objectiu de conèixer millor la realitat cultural al municipi 
La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Calaf està treballant en l'elaboració d'un pla d'acció cultural a través d'un recurs tècnic del Catàleg de subvencions de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte ha de permetre dissenyar un pla d'acció que defineixi i estructuri la política cultural del municipi, aconsegueixi establir nous vincles amb les entitats a partir de la creació de nous mecanismes de col·laboració i suport, i trobi fórmules per fomentar el treball amb els municipis de la Mancomunitat de l'Alta Segarra.

A més, es treballaran diferents aspectes per aconseguir propostes culturals que treballin la multiculturalitat i millorin la cohesió social, permetin millorar i optimitzar la programació cultural municipal, alhora que es creen noves línies d'actuació en les activitats i actes que ja s'estan fent

Com s'està treballant
L'elaboració del pla es divideix en dues fases. En la primera, la de diagnòstic, que s'està duent a terme actualment, s'estudia l'entorn, la realitat i les dinàmiques culturals de Calaf a partir de conèixer la visió de tots els actors implicats. Fins ara, els autors de l'estudi s'han entrevistat amb tècnics municipals i promotors culturals del municipi. El proper pas és implicar-hi les entitats i la ciutadania en general.

En aquest sentit, per tal de recollir l'opinió de tots els vilatans, s'inicia una enquesta oberta i anònima que es pot respondre on-line a través d'aquest enllaç. Així, tothom qui vulgui podrà dir quines activitats culturals prefereix i/o realitza a Calaf i quines li agradaria que es fessin.

Per altra banda, s'han convocat les entitats a una sessió participativa que tindrà lloc el proper dijous 23 de març, de 19.00 a 21.00 hores, a la Sala Felip. Es vol que durant la reunió les entitats puguin exposar la seva visió de la situació, alhora que expliquen les necessitats i expectatives en relació a la dinàmica cultural de Calaf: com és ara, com es pot millorar i com es vol que sigui en un futur. 

En la segona part del pla, i gràcies a la primera part de diagnosi, es definiran les propostes que diran com ha de ser la política cultural de la vila.
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/05/2017 12:00