“La nostra voluntat és resoldre el problema que hi ha generat i el primer pas és conèixer en quin punt estem”

Divendres 19/05/2017
L'equip de govern de l'Ajuntament de Calaf ha iniciat un nou expedient per consultar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat si el contracte programa amb Aigües de Manresa es pot declarar nul
Ple ordinari del mes de juny
El contracte programa amb Aigües de Manresa va ser de nou protagonista en el darrer ple municipal de l'Ajuntament de Calaf, celebrat aquest passat dilluns 15 de maig. En l'apartat de control i fiscalització al govern, el grup de Convergència i Unió (CiU) va plantejar una consulta al voltant d'un decret d'alcaldia a través del qual l'alcalde, Jordi Badia, notifica l'obertura d'un nou expedient per poder consultar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat si el contracte amb l'empresa d'aigües és pot declarar nul.

L'alcalde ha iniciat aquest nou expedient després que el ple no aprovés, en la sessió del passat mes de març, la proposta de l'equip de govern de Junts per Calaf per iniciar el procediment administratiu per declarar nul el contracte entre el consistori i l'empresa.

Per aquest motiu, el portaveu de CiU, Joan Caballol, es va mostrar sorprès perquè “si el ple aprova una cosa es tira cap a l'altra” i per això va voler “fer notar el nostre malestar per aquesta situació”, afegint que “no cal convocar el ple. Cadascú tira pel seu costat i ja està, no hi ha més problema”.

Jordi Badia va assegurar que “no hi ha cap voluntat de saltar-nos els acords del ple, al contrari”, però va recordar que la seva “voluntat és seguir endavant amb aquest tema per resoldre la qüestió” ja que la solució que es va adoptar “és injusta per als abonats”. L'alcalde va explicar que en obrir aquest nou expedient “no he fet res que no pogués fer, ens estem movent dins la més estricta legalitat”. I va afegir que si ignora els informes “que diuen que hi ha indicis raonables que l'acord que es va signar és nul de ple dret em podrien acusar de cometre prevaricació i el ple no m'hi pot obligar”.

L'objectiu de l'equip de govern, va manifestar Jordi Badia, és “resoldre el problema que hi ha generat, el que entenem que és una injustícia, i el primer pas és conèixer en quin punt estem”. Amb aquest argument l'alcalde defensa la tramesa de documentació a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya perquè pugui determinar si el contracte programa pot ser declarat nu. L'objectiu final és resoldre el problema trobant la millor solució possible, “la que millor defensi els interessos vilatans Calaf”. En aquest sentit, va preguntar als grups de l'oposició “perquè els fa tanta por saber la veritat”, i va insistir en que “no podran impedir que nosaltres la vulguem esbrinar”.

Neus Aparicio, portaveu del Grup d'Independents per Calaf – Veïns amb veu (GIC), va replicar que “no tenim por, vostè sí que n'ha tingut”. Aquest grup municipal considera que si l'alcalde considera que pot incorre en prevaricació el millor seria que “passi l'expedient a la fiscalia que ja li vam demanar fa molt de temps”, d'aquesta manera “sabrem la veritat”. Segons Aparicio “ara sí que el podran jutjar per prevaricació” per haver anat “en contra d'un acord de ple en una qüestió que no té competències”.
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/05/2017 21:53