La Diputació de Barcelona lliura dos projectes de rehabilitació del patrimoni arquitectònic

Divendres, 29 de gener de 2016 a les 00:00
Es tracta del projecte executiu de consolidació de l'estructura i rehabilitació de cobertes del convent de Sant Francesc i l'estudi previ de projecte per a la consolidació de l'ermita de Sant Sebastià

La Diputació de Barcelona, a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) ha dut a terme dos projectes arquitectònics d'edificis de Calaf: el projecte executiu de consolidació de l'estructura i rehabilitació de cobertes del convent de Sant Francesc i l'estudi previ de projecte per a la consolidació de l'ermita de Sant Sebastià. Aquest divendres el diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, ha lliurat ambdós projectes a l'alcalde, Jordi Badia, en el transcurs d'una visita a l'Anoia.

El convent de Sant Francesc és un edifici d'estils renaixentista en la construcció del claustre i barroc en la façana i resta d'edifici, finalitzat l'any 1729 com a convent franciscà. Al 1835 el convent quedà abandonat arran de la desamortització i a partir del 1837 patí un període d'ocupació militar a causa de les guerres carlines. L'edifici actual presenta un estat molt precari, amb part de la façana enderrocada a l'alçada de planta primera i les façanes del claustre presenten deformacions a causa de l'envelliment.

El projecte es concreta en la restauració de les teulades del convent en l'àmbit de les quatre galeries del claustre i de les tres naus del convent, així com la consolidació de l'estructura que les sustenta, d'acord al que preveu la primera fase d'actuació del Pla director del conjunt. La redacció de Projecte executiu dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) ha tingut un cost de 26.800 euros.

Consolidació de l'ermita de Sant Sebastià

El projecte sobre l'ermita de Sant Sebastià és un estudi històric per a la consolidació d'aquesta ermita dedicada a Sant Sebastià, que data del segle XVII. És tracta d'una construcció de planta rectangular i d'una sola nau de capçalera i Roberta amb volta de canó. Al segle XIX es va afegir a l'edifici un nou absis i una sagristia, elements que actualment presenten esquerdes i humitats que han motivat l'estudi.

El treball, dirigit per l'SPAL, incorpora l'estudi històric, el geotècnic del terreny, la caracterització dels materials i la relació de danys com a pas previ per definir i valorar les actuacions urgents, secundàries i de millora a portar a terme. En conjunt, aquest treball ha tingut un cost de 10.300 euros assumit per la Diputació de Barcelona. 

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:18

Imatges