Calaf celebrarà novament les Jornades Europees de Patrimoni 2017

Dimecres, 4 d'octubre de 2017 a les 00:00
A Calaf es podrà visitar el Castell, l'església de Sant Jaume i l'ermita de Sant Sebastià. A més, es farà una visita guiada per descobrir els orígens de la població

Aquest proper cap de setmana, Calaf celebra una nova edició de les Jornades Europees del Patrimoni. Per aquest motiu s'han organitzat diferents visites guiades en espais patrimonials de la població amb l'objectiu de donar-los a conèixer i fer valdre.

Dissabte es farà la visita 'Descobreix els orígens de Calaf' a través de la qual es fa un recorregut històric per conèixer el castell, les muralles i portals, les esglésies, la plaça fortificada. I, a més, podran pujar al campanar. Les sortides seran a la plaça dels Arbres, davant de l'Oficina de Turisme, a les 10.00, 12,30 i 16.30 hores.
El mateix dissabte es faran visites guiades al Castell de Calaf. Serà a les 11.30 i a les 13.30 hores, amb inici des de dins el castell, i a la tarda davant del Centre de Recursos per a l'Ocupació (c/Xuriguera, 42).
Qui vulgui també podrà visitar lliurement l'església de Sant Jaume, entre les 10 i les 14 hores.
Diumenge, 8 d'octubre, es podrà visitar lliurement l'ermita de Sant Sebastià, entre les 10 i les 14 hores.

 

 

 

 



Patrimoni i natura: un paisatge amb possibilitats
Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2017 a Catalunya se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d'octubre. Enguany, el lema suggerit pel Consell d'Europa és 'Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats' per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Els palaus, els castells, els monestirs, les fàbriques, els jardins històrics i altres espais patrimonials relacionats amb la natura, obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i oferiran activitats per donar a conèixer en profunditat el seu patrimoni comú, la millor manera d'aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

 

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:38

Imatges